Costinel Mitrache

Fotograf Evenimente Craiova

Tu reprezinti fotografia TA

 aaaaaAcorda-ti suficient timp, daca inca nu ai inteles asta si vei ajunge la aceeasi concluzie. De aici toata frumusetea sau pericolul imaginilor.

Unul din pericole este sa  crezi ca exista subiecte acolo unde defapt nu exista. Facebook-ul este plin de fel si fel de poze: la o masa intr-un oarecare bar, la un nu stiu ce concert, la munte, la mare si exemplele pot continua. Daca esti banal si fotografia ta este banala. Atunci cand fotografiezi nimicuri, exista 2 riscuri:primul risc este cel mai trist sa fii multumit de ceea ce faci si sa continui, iar al 2lea risc, sa te opresti si sa schimbi tactica.

Pentru a iesi din banalitate este sa incerci socantul. Cu alte cuvinte, desi o arzi prin cafenele, mall-uri, parculete, fotografiezi batrani si cersetori la metrou. Prelucrezi fotografiile alb-negru maresti contrastul si ai devenit artist. In realitate devi un kitsch, adica nimic interesant, o imitatie jenanta.

Cu cat inaintezi, incep sa creasca pretentiile si demersul devine mai spinos. Pentru a face o fotografie buna, mai intai va trebui sa intelegi cine esti. Prin fotografie devine un mod de a te privi din exterior in tine, iar asta nu este un lucru usor. Nu ai alta varianta. Daca iti place ceea ce vezi si esti multumit de tine poti fi sigur de 2 lucruri:

1. NU te uiti suficient de atent

2. Indiferent de ce vei fotografia, nu va iesi nimic

Si de aceasta data apare alt obstacol si desigur o alta incercare de solutii. Aparatul este devina, desi ideile sunt bune. O alta plasa si de data asta. Nu exista soft, obiectiv sau aparat care sa te scoata din asta.

Frumusetea fotografie, cred ca este strans legat de frumusetea subiectului si trebuie sa fie o intelegere a realitatii si nu un soc.

P.S. Drumul din fata este greu si anevoios, dar in acelasi timp este singurul ce merita sa il parcurgi pana la capat.

Advertisements
%d bloggers like this: