Interviu-Diana Irena Belbita

Diana_BelbitaDiana Irena Belbita

Luptatoarea MMA

DIANA IRENA BELBITA si-a inceput cariera in urma cu 7 ani cu judo alaturi de Maestrul ei Ilie Gidea. Sub indrumarea aceluiasi instructor, in paralel cu judo a practicat kickboxing si unifight.

La cateva luni a reusit sa urce pe prima treapta a podiumului la Campionatul European de Unifight juniori.

Rezultatele au motivato atat de mult ca a inceput participarea in competitiile de kickboxing , acolo unde nici rezultatele nu au intarziat sa apara.

Din cauza conditiilor insuficiente din Strehaia, Diana a ales in vara anului 2012 sa paraseasca orasul si sa se mute in Drobeta Turnu Severin sub indrumarea lui Sensei Constantin Mitroi.

Dupa nenumarate meciuri pe care le-a disputat in ring la categoria de amatori, in 2013 a ajuns deja sa lupte la Cupa Mondiala de K1, unde si-a adjudecat medalia de campioana mondiala. In urmatorul an, 2014, a incercat sa repete figura, dar a reusit sa termine pe locul al 2lea fiind invinsa de o reprezentanta a Poloniei, la o diferenta foarte mica.

In aprilie 2014 promotia de MMA, RXF (Real Xtreme Fighting) a organizat o gala de nivel profesionist in Drobeta Turnu Severin, am decis sa trec la un alt nivel si anume sa lupt intr-o cusca de MMA. Am avut un debut spectaculos invingandu-mi adversara intr-un minut si 21 secunde. Fapt ce m-a ambitionat sa imi doresc sa lupt mai departe in sistem MMA, obtinand 6 victorii si 2 infrangeri. Cel mai greu moment a fost pierderea meciului de centura in iunie2015 din cauza presiunii psihice fiind in perioada examenului de bacalaureat, amanandu-l pentru sesiunea de toamna in favoarea meciului… Dupa un an mai greu, in martie 2016 am revenit in cusca RXF cu o frumoasa victorie prin Knockout tehnic in fata unei reprezentante a Poloniei, acesta reprezentand “cireasa de pe tort” a galei RXF22 Romania vs Polonia.

Diana Irena Belbita, mi-a declarat ca viata ei se rezuma doar la antrenamente si colegi de sala, ne avand timp si pentru ea.

Advertisements